De homeopathische praktijk

Praktijk van Marij Camps

Mijn aanpak

Tijdens het eerste consult wil ik een duidelijk beeld krijgen van uw huidige klachten en waarom deze zijn ontstaan. Tijdens het consult ga ik volgende uitvragen:  

  • iemands huidige klachten, met alle bijbehorende kenmerken en mogelijke aanleidingen
  • iemands klachtengeschiedenis, lichamelijk, emotioneel en mentaal
  • vaststellen van de constitutie. Het is onze constitutie die bepaalt hoe sterk onze weerstand is! Werkt ons afweersysteem (lichamelijke, emotioneel en mentaal) niet op 100%,  dan zullen op termijn klachten ontstaan.
  • medicatiegeschiedenis en eventuele reactie daarop (alle reguliere medicatie, drugsgebruik, vaccinaties, narcose)
  • uitvragen van de biografie. Welke gebeurtenissen hebben veel impact gehad in iemand leven en zijn daarna klachten ontstaan?
  • navragen van klachten, die zijn ontstaan nadat  “een  ziekte of gebeurtenis is geweest waarna ik nooit meer de oude geworden”. Dat kan bijvoorbeeld na de ziekte van Pfeiffer, maar ook na een traumatische gebeurtenis.
  • uitvragen van de klachten die in familie voorkomen om zo de aanleg/zwakte van iemand te kunnen bepalen.

Vervolg

Na inname van het homeopathisch middel heb je na meestal een week via de telefoon of mail contact over hoe het gaat. Zo nodig is er eerder contact. Meestal volgt na  vier tot zes weken een vervolgconsult waarbij gekeken wordt naar de veranderingen in de klachten. Aan de hand daarvan wordt het vervolg van de behandeling bepaald. De lengte van een homeopathische behandeling is afgestemd op de persoon en wordt daarom in afstemming met jou bepaald.

Samenwerking

Als iemand onder behandeling van een arts of specialist is, is dat voor mij geen belemmering om iemand te behandelen. Samenwerking staat bij mij voorop, ook al staat helaas niet iedere arts of specialist open voor homeopathie. In stoppen of verminderen van medicatiegebruik zal ik hooguit een advies geven, wat altijd in overleg met de behandelend arts/specialist besproken moet worden. Over het algemeen zal ik pas een advies geven als iemand een duidelijke verbetering merkt van de homeopathische behandeling.

Klachten over de behandeling?

Ik ben als therapeut geregistreerd bij de Stichting Zorggeschil en doe er alles aan om u op een goede en respectvolle manier hulp te bieden. Toch kan het voorkomen dat u ergens niet tevreden over bent. Bespreek dit dan eerst met mij. blijft de onvrede bestaan dan kunt u dit verder bespreekbaar maken. Klik  hier om te zien hoe u dit kunt doen.

Vragen? 

Indien u vragen heeft, stel deze dan of bel me gerust.