Wie ben ik?

Mijn naam is Marij Camps. Ik heb sinds 2005 een praktijk voor klassieke homeopathie in Oirlo een klein dorpje in de nabijheid van Venray. Ik ben al mijn hele leven geïnteresseerd in ziekte en gezondheid. Daarom heb ik na de middelbare school de studie Voeding voor de Mens aan de Landbouwuniversiteit in Wageningen gevolgd. Hier heb ik mij verdiept in gezondheidsleer, voeding en wetenschappelijk onderzoek. Ik heb me in de jaren daarna vooral bezig gehouden met epidemiologisch onderzoek. Eerst bij het Nederlands Kanker Instituut en daarna bij de GGD. Na enkele jaren wilde ik toch ook graag mensen helpen. Ik zocht daarbij naar een opleiding in de gezondheidszorg waar naast de klacht ook het individu centraal staat. Min of meer toevallig kwam ik in aanraking met de klassieke homeopathie. In 2000 ben ik de 5 jarige opleiding voor klassiek homeopaat in Eindhoven gaan volgen. In het laatste jaar van deze studie ben ik vervolgens gestart met de 3-jarige internationale opleiding van Vithoulkas, een zeer gerenommeerd internationaal klassiek homeopaat. Beide studies heb ik met succes afgerond.

Mijn eerste echte ervaringen met homeopathie heb ik opgedaan tijdens mijn studie voor één van mijn kinderen. Dit vanwege een telkens terugkerende oorontsteking. Toen ik uiteindelijk bij de homeopaat kwam, gaf het eerste middel geen enkel resultaat. We gaven de moed niet op en het tweede middel was fantastisch. Sinds die tijd heeft ze geen buisjes meer gehad, zwemt ze zonder oordopjes onder water en zijn de oorontstekingen niet meer teruggekomen. Door dit soort verrassende resultaten laat de homeopathie je niet meer los.

In 2005 heb ik een eigen praktijk aan huis gebouwd met een aparte toegang zodat privé en praktijk duidelijk gescheiden zijn. Vervolgens ben ik - na toetsing – toegelaten tot de NVKH (Nederlandse Vereniging voor Klassiek Homeopaten) en kon ik officieel met mijn praktijk beginnen. Geen seconde heeft mij dit verveeld. Alhoewel het vak van klassiek homeopaat niet gemakkelijk is, is het elke keer weer prachtig om kleine wondertjes te zien gebeuren. Ook bij mensen die gehoord hebben dat ze met hun klachten moeten leren leven kan vaak veel vooruitgang geboekt worden. Elke keer stimuleert het mij weer enorm als klachten blijken te verminderen of zelfs verdwijnen.

Op aanvraag verzorg ik een informatie-bijeenkomst over klassieke homeopathie of over voeding.
M. Camps

Klassiek Homeopaat

Lid NVKH

info@marijcamps.nl